Paraguay og Jesuitter

Efter Iguazu kører vi ned gennem Paraguay. Landet er tydeligt noget mere fattigt, men jo længere vi bevæger os sydpå ned mod Argentina ser det lidt finere ud. Vi er midt i det område hvor Jesuitterne levede – i det sydlige Brasilien, Paraguay og Nordlige Argentina sammen med ca 100.000 indianere. Jesuitterne opbyggede fra starten af 1600 et samfund sammen med indianerne i forsøg på at føre dem ind i kristendom, men da Spanierne fandt at dette samfund var ved at få for står indflydelse blev jesuitterne bortvist i 1767, indianerne fordrevet, og byerne blev forladt. Der ligger derfor en del ruinbyer herfra.

 

Itapu dæmningen

Vi besøger desuden verdens måske største vandkraft dæmning (Kina er igang eller har vist bygget en der er større nu) der ligger på grænsen mellem Brasilien og Uruguay. Dæmningen leverer henholdsvis 80% af Paraguay og 20% af strømforbrug i Brasilien og er det vandkraftværk i verden der har leveret mest strøm. 118 meter højdeforskel.

Grænseovergangen fra Paraguay til Brasilien tager en ½ dag for os, da der åbenbart er behov for tjekke noget igennem her – derudover er vi åbenbart så mistænkelige, at bliver vi udvalgt til gennemgang – afsluttet med at Bjerggeden (bilen) skal igennem den helt store scanner. Heldigvis uden at der bliver fundet noget.

Nu starter rejsen mod syd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *