Vejr, bil, overvejelser om videre tur nordpå fra Vicuna, Chile

Vi har nu lagt stille 8 dage her i Vicuna, Chile. Vi kunne lide byen, og fandt et dejligt sted. Samtidigt har vi haft nogle nedbrud på bilen vi har undersøgt og fået gjort lidt ved. Køleskabet har mistet modet og vil blive erstattet med en løs model, som vi have stående på gulvet i bilen (vi har jo så meget gulvplads :-)). Værre var det at vores 2 store batterier+ laderen til batterierne er brændt af. Vi har købt en løs lader, og 2 nye batterier og installeret, så vi håber at have strøm til køleskab. Den kære trækaksel er vi blevet klogere på igen. Vi kan ikke købe reservedele til bilen i Sydamerika, må vi nok indse, hvilket er et generelt problem har vi fundet ud af. Men vi har måske fundet en mand der kan reparere vores trækaksel i Salta, Argentina, så det er vores mål.

Nå men beslutning om hvilken vej vi skal vælge Nordpå er ikke KUN op til os at bestemme har vi fundet ud af. VEJRET lidt Nordpå har den sidste uge været præget af HEAVY regntid. Det har medført at mange færdselsårer er lukket eller ødelagte. Pass i bjergene er lukket, og hovedvejen (Panamerican) op gennem Chile er skyllet væk. Overalt i området Nordlige Chile, Nord/Vest Argentina, Paraguay og Bolivia er området meget usikkert, så man kan ende et sted uden at kunne komme videre. I  kan sikkert google det. Vi har ikke fundet løsningen, på vores rejse, men et enkelt pas mellem Argentina og Chile er åbent idag, så vi vil køre over denne. Planen er så at bruge god tid i Nord/Vestlige Argentina, i områder der er mulige at færdes i indtil slutningen af februar, hvor vi håber regnen stopper. Vi vil herefter gerne ind i Bolivia, men det skal være tørt inden, da regnvejret har gjort det helt umuligt her. Vejene er ikke asfalteret, i det noget mere fattige Bolivia, så vi er afhængige af at regnvejret stopper inden vi kan fortsætte her. Bolivia har erklæret landet i undtagelsestilstand og beder nabolande om hjælp, så det er nok ret alvorligt.

Vi glæder os til at komme afsted. En uge er åbenbart laaaaaaaaaaang tid at være et sted, så vi tripper lige nu. Nord/Vestlige Argentina skulle være utroligt smukt. Vi køre lige nu til La Serena for at købe et køleskab – og forsøger derefter at komme over pass San Fransisco, som vi lige idag har set er åbnet. Passet er ca 800 km Nordpå og er imponerende 4726 meter højt – vi krydser fingre.

Vi fik besøgt et stjernekigger observatorium her i Vicuna. Det Nordlige Chile er stedet hvor man kigger på universet, da der her fra bjergene er bedst sigtbarhed til verdensrummet. Vi fik forklaret hvad man ved om universet, og fandt i yderligere grad ud af hvor små vi og vores planet egentligt er. Samtidigt er vi nok ret overbeviste om at der i dette store univers må være en jord-lignende planet et eller andet sted i universet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *