Buenos Aires

Vi får faktisk set en del i Buenos Aires på nogle lange gåture i byen, og får nydt en del store argentinske bøffer.

Udsigt fra toppen af vores lejlighed over Buenos Aires Palermo, der er uden højhuse, og som Buenos Aires så ud engang.

På rigtig mange gader i Buenos Aries bor folk/familier på gaden, og køen på social kontoret er lang.

Besøg ved den danske kirke, forsamlingshus og bibliotek

Vi kommer forbi den danske kirke i Buenos Aires, der er rejst i ca. 1920’erne hvor udvandringen fra Danmark toppede. Her dyrkes det danske endnu i kirken -den sammenliggende forsamlingshus og bibliotek. Danskerne der er bosat i Buenos Aires og 3 byer ca. 350 km syd for buenos Aires, på den Argentinske Pampas regnes idag at udgøre ca. 30.000. Tilfældigvis skal der starte et lille foredrag om betydningen af de danske dogmefilm i forsamlingshuset (på dansk/spansk) – de er glade for vores besøg og vi bliver inviteret med. Det er rigtig spændende at snakke med herboende danskere og mærke atmosfæren i salen, der nok betyder mere for dem end de danske kirker og forsamlinghuse derhjemme. Biblioteket der ligger i forsamlinghuset råder over alle de bøger udvandrer har afleveret helt tilbage fra de første der immigrerede i slut 1800 tallet til idag + diverse ugeblade, besøg fra dronningen, malerier,og billeder af danske forfattere. Den ældre dame der er oversætter fra dansk til spansk har boet her siden hun var 5 år, og hendes danske sprog har ikke tilegnet sig ny brug af ord. Hun er som taget ud af en dansk film fra 50’erne.

Et vandværk med stil

Ja alle i Vand-Schmidt’er – KAN i så lære at bygge et vandværk med lidt mere stil!!!!!!!!!!!! Argentina var meget rig for 100 år siden, og så kan man jo ligesågodt bygge et vandværk som et kæmpe engelsk palads med alt i udsmykning, der fylder en hel blok – selvom det “blot” er et vandværk.

Evita, Eva Peron`s grav – Nok den mest betydningsfulde person i Argentinas nuværende historie

Vi snakker desuden om at tage ind og se en fodboldkamp, på Diego Maradona’s stadion for at mærke fodbold atmosfæren i dette land hvor Diego er ligeså stor som Evita (Eva Peron). Men da vi hører at bydelene tager disse kampe meget alvorligt også udenfor banen med slagsmål og knivstik skal vi nok bare se en gang Tango.

Tango på et torv i San Telmo

Zamba på gaden i Buenos Aires

Bydelene Palermo og San Telmo er at anbefale

2 meninger om “Buenos Aires”

 1. Hvor ser det bare skønt ud! Vi drømmer selv om at tage endnu en tur til smukke Buenos Aires så snart vi kan. I mellemtiden bruger vi meget tid på at drømme, og på at planlægge vores næste rejser. Lad os krydse fingre for et helt fantastisk rejseår i 2021!

  Kh. Maria //RejsRejsRejs.dk

  Ps. Hvis I også trænger til at drømme jer væk og måske planlægge den næste tur til Argentina, er I velkomne til at læse med her!
  http://www.rejsrejsrejs.dk/rejsemaal/sydamerika-rejseartikler/argentina/insider-guide-buenos-aires-argentina/

  1. Hej Maria
   Ja drømme drømme. Vi er ufattelig glade for at vi valgte at tage denne tur i Sydamerika. Jeg er sikker på at vi vender tilbage en dag. Tak for linket, og drømmene for 2021 er bestemt også igang her.
   Hilsen Flemming Vesterlund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *