Butch Cassidy og Sundance kid

På vores jeep tur får vi opsnappet at legenderne Butch Cassidy og Sundance Kid endte deres dage herude i ingenting. Vi er kørt lige forbi det sted de er begravet uden at stoppe op, men det virker ikke som om at Bolivianerne er klar over at dette faktisk nok ville være en attraktion. Da vi spørger ind til det, fortæller guiden, at hans ven har gransket alt hvad der er værd at vide om legenderne og at vi er velkommen til at besøge ham – så det gør vi.

Legendernes held endte San Vincent. Efter at have røvet banker og tog i USA i mange år brændte tampen lidt for meget, 2 af de 5 bandemedlemmer døde i en flugt og de 3 resterende flygtede til Sydamerika. En gruppe var nedsat for at finde dem. Efter lidt yderligere røverier og den 3. bandemedlem blev skudt forsøgte de faktisk at slå sig ned i Argentina nær El Bolson, Butch Cassidy og Sundance Kid plus hans kæreste en tidligere luder. Efter 3 års hæderlighed blev de stukket. Det lykkes for dem at undslippe i den Patagoniske ørken. De 2 venner begik nu yderligere nogle røverier i forskellige dele af Argentina med heldige flugte indtil de lavede røveriet ved San Vicente. De røvede en rig mineejer, men kunne umiddelbart ikke flygte på grund af vejret og slog sig ned i byen. En lille bataljon opholdt sig tilfældigt på samme hotel og angreb de 2 røvere. En gunfight varede i flere timer – en soldat døde og ifølge soldaternes beretning var de 2 omringet – kl. 2 om natten var der stilhed i skud udvekslingen – en mand skreg og skreg – der lød et skud og der blev stille – lidt efter et skud mere. Om morgen gik soldaterne ind i huset og fandt dem begge med adskillige skudhuller i arme og ben, det dræbende midt panden – den anden med skud i tindingen. Der var ikke mere ammunition. Soldaternes beretning er at Butch skød sin ven for at gøre en ende på lidelserne og derefter sig selv med den sidste kugle. Ligene blev begravet på kirkegården i San Vincent, men er ikke blevet opgravet siden, da den Bolivianske regering ikke viser nogen interesse i dette.

Felix en lokal advokat har samlet dokumenter og effekter efter legenderne Butch Cassidy og Sundance Kid og har dem i sit private hjem. Han roder i stakke af papirer og hiver nogle forskelige frem fra starten af 1900 tallet, der er med til at bevise, hvad der skete. Han kan med sikkerhed fortælle, at det var her heldet endte for de 2 røvere uanset, hvad der ellers er blevet sagt og skrevet efterfølgende. Hans egen teori er at hele byen var sammen om at dræbe de 2 røvere, og at de blev henrettet i stedet for selvmord.

8 meninger om “Butch Cassidy og Sundance kid”

 1. Greetings Vikings!!!
  Your pictures are fantastic. It is is great to see you are still having such a big adventure. We are now home and it feels like we have landed from outer space. We are very jealous you are still travelling. Enjoy every moment.
  Sending love,
  Ingrid & Jeff xx

  1. Hey Vikings to!!!
   Thank you very mutch for the fine words. We enjoy it, but must also say that we miss Denmark in between. But with a 2nd thought it’s definitely better to be on adventure over here. Great to hear that you already miss the adventure again – it’s time for you to digest the trip, and maybe look forward to a new adventure :-).
   Regards Vesterlund

 2. Hejsa
  STORT tillykke med fødselsdagen Charlotte! Nu må du nok undvære lagkagen, men mon ikke du bliver fejret alligevel på anden vis 🙂
  Hip hip hurra!!!
  Din søde kollegaer hjemme i kolde DK

 3. Kære Charlotte

  Stort tillykke med fødselsdagen i dag. Jeg håber, at familien fejrer dig på behørig vis.

  Vi har fejret dig fra morgenen – dog var det Charles som inviterede og kaldte det fejring af sin 60 års fødselsdag. Men vi i Vand skålede også for dig. Håber du kunne mærke det.

  Hils familien og fortsat rigtig god tur.

  Hilsen Dorte

 4. Kære alle tre.
  Igen fantastiske billeder og dejlige beskrivelse fra jeres tur.
  Flemming, jeg tror jeg har løsningen på bilen og jeres højdesyge. Du skal bruge en iltflaske, 15 m. tynd plastikslange 3 papnæser og en rulle gaffatape. 3 stk. slange af ca. 3 meter og 1 stk. af 6 meter. På de 3 korte slange fastgør du med tape, de fine papnæser og de anbringes tæt ved jeres siddepladser i bilen. Den sidste slange føres om til motoren og fastgøres i bilens indsugning . Alle slange fastgøres ved iltflaske og tætnes med gaffatape.
  Når I kommer op i højderne tager i papnæserne på og Charlotte kan så åbne for iltflaske, når der er behov.
  Både I og bilen vil få det meget bedre! Det kunne Storm P ikke ha´ gjort bedre.
  PS. tillykke med fødselsdagen Charlotte.

  Kærlig hilsen
  Ellen og Lars

 5. Kære alle
  Jeg sidder her en stille eftermiddag og “nyder” det danske vejr. Minus een grad, tåget ad helvede til, udsigt til mere af slagsen. Kort sagt, selv vejret har været lort siden I drog af sted. Man kan kun imponeres over jeres rejsebeskrivelser/billeder. Vedr. billedet ved den sorte sø, – jeg synes det kanin lignende dyr ligner Flemming til forveksling 🙂 Pelsdyret med de lange ører, – billedet under er en argentinsk nøddekrige. Den blev blandt andet indsat som minerydder efter Falklandskrigen i 1981. Nøddekrigen havde oprindelig seks ben, men de to blev sprængt af da den trådte på en landmine. Den kan spises, men sovsen er ubetinget det mest delikate.
  Jeres vedholdende problemer med køretøjet er givetvis kommet for at blive. VW bør holdes i en radius på max 25 km fra et værksted. To umiddelbare løsninger: Byt den til en Peugeot 308 eller kør ned i dalen så den får ilt nok…. trækakslen? ja det er værre.
  Vi følger jer fortsat med interesse og tilskyndes at sige: Take care.
  Mange hilsner fra Rårup

  1. Hej allesammen
   Tusind tak for alle hilsnerne, føsdag lykke ønskerne, løsning på bilproblemer, og en appetitvækker til aftensmaden.
   Charlotte fik ingen gaver, men vi har da været ude at spise – vi skal på et marked idag, og lur mig om ikke det resulterer i et eller andet vævet stof/tæppe eller andet lækkert håndværk – det vil være fortjent mener jeg og spændende hvad hun finder.
   Ellen og Lars – det med ilt til bilen er faktisk en rigtig god ide – det bliver brugt til både mennesker og bil. I Bolivia så vi at biler tankede ilt på bilen, så det er noget man kan få monteret. Men vi fortsætter i lav tempo med tyk røg bag os i forhåbning om at vi snart kommer lidt nedad. Hvis i kigger sidste opdatering af Google Earth er jeg sikker på i kan se sort tåge over hele landet.
   Hr. Bohsen din forstand på dyr og mad er imponerende. Dyret er virkeligt interessant men vi finder det mest sandsynligt at den skulle være delikat til en god sovs. Vi vil se om det er til at få nakket dyret, og tilsætte den lidt bacon og fløde (økologisk naturligvis ikke hr Bohsen :-)).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *