Fattigmands Galapagos, og resten af Ecuador

46 km fra kysten ligger en ø (Isla del Plata) med nogle af arterne der også kan ses på Galapagos, og man kan kommer derud for 30 $ per person, så det prøver vi. Her er nogle fuglearter som kun lever på Galapagos og på denne ø. Her lever også et par Albatrosser, men de har ufattelig svært ved at formere sig, så vi må ikke komme på denne del af øen. Vi ser adskillige andre fugle.

På sejlturen hjem for vi en masse fisk at se – ser vi flere store fladfisk (60x60cm) springe 1 meter over vandet – en hval dukker op et par gange – kæmpe havskildpadder soler sig i overfladen – delfiner i massevis der har indkredset en stime fisk og holder et ædegilde – deltagere til delfinernes indkredsning af fiskestimen er adskillige pelikaner og andre fugle – alt i alt er det en kæmpe dyre oplevelse.

Kysten i Ecuador er helt anderledes end vi har været vant til sydpå. Her går junglen flere steder helt ud til Stillehavet, hvilket gør kyststrækningen meget flottere og ikke så goldt og tørt som i Peru. Vi kører ind i landet mod en vulkankrater med en sø i, mod byen Banos. Dette er virkelig stedet hvis man skal have frigivet noget Adrenalin. Her er bungee jump, zipliner over kløfter, kæmpe sving ud over kløfter/bjerge osv. osv. – det er vildt.

Banos Ecuador adrenalin junkie

Efter Banos sætter vi kursen mod Colombia. Nord for Quito krydser vi Ækvator, hvor vi tager en overnatning ved nogle endnu engang overvældende gæstfri lokale. Landet er kendt som det lille land der har alt på små afstande. Her er mere moderne byer, fattige bjergområder med indianer, Amazonas jungle, vulkaner, flotte strande osv osv. Folk i Ecuador har vi oplevet som værende de mest gæstfri og smilende vi endnu har mødt i Sydamerika. Der er smil, hilsner og gæstfrihed overalt.

Dieselprisen er 1 $ for 1 gallon = 3,8 liter, altså ca 1,6 kr/liter – så kan man da ligesågodt lade være med at tage noget for det.

Tur på Isla del Plata (fattigmands Galapagos)
Blue-footed boobies
nazca-boobies
En flok delfiner har indkredset en fiskestime og pelikaner nyder godt af det også
Hygge på stranden ved Puerto Lopez
trængsel på vejen i en typisk by
Vi kører igennem marker med kakao træer
Vulkankrater (laguna Quilotoa) med en flot sø
På vej mod vulkankrateret bliver vi fanget i en slugt med en meget stejl stigning hvor bilen må opgive, så vi må bede om hjælp – Heldigvis er det ingen problem i Ecuador – folk er flinke og har aldrig travlt
Banos Flemming og karenmarie bliver våde ved Pailon del Diablo

1000 meter zipline med 80 km/t, længste og hurtigste i Ecuador
Kæmpe sving i en 30 meter gynge ud over byen Banos der ligger 1 km længere nede – det giver sug i maven

 

2 meninger om “Fattigmands Galapagos, og resten af Ecuador”

  1. Følger med fra sidelinjen, ser ud som i får en på opleveren. Og at i virkelig nyder det. Det ser også ud som om i har styr på kameraet, meget flotte fotos. Glæder mig til vi ses engang igen. Pøj pøj kram fra Blovstrød

    1. Glæder os også til vi skal ses igen om lidt.
      Vi klikker hvertfald nogle billeder. Det er rigtigt godt vi fik investeret i et ordentligt kamera, det er det hele værd og vi har brugt det flittigt og haft det med overalt. Men sådan rigtig styr på det kan vi ikke prale med – den kan for mange indstillinger og derfor bliver alt taget på auto. Ville være godt med et lille 10 minutters kursus engang Peter, så vi også kan tage billeder når auto ikke duer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *