Botswana, Sydlige del og Nwetwe Pan

Lige efter grænsen passerer vi Botswanas højeste bjerge, der blot er bakketoppe, hvorefter området bliver fladt som der vist nok er i hele Botswana. Meget af landet er Kalahari ørknen, og meget andet af landet er vådområde. Kæmpe flodområder løber ind i landet Nordfra, og ender i Botswanas sand og når ikke ind i Kalahari ørknen, men forsvinder i sandet og når aldrig havet, selvom vi er næsten 1000 meter over havet – det er da specielt. Der er derfor kæmpe øde områder, tørre og våde, hvor der ikke bor mange mennesker. Her er der plads til dyrene – og ingen hegn i hele landet.

Vi kører i kanten af Kalahari og tager første Botswana overnatning – ankommer sent i mørket (selvom man ikke må køre efter mørket grundet risiko for at ramme dyr). Vi er kørt på et lodge og da vi stopper bilen er der Lyde!!!! Der er dyrelyde overalt – tæt på, og et af dem lyder som et næsehorn, – det gør hvertfald at vi ikke går længere væk end 5 meter fra bilen.Vi får prøvet vores hjem og har en god nat. Næste morgen kører vi rundt i området og kan se at det ikke havde overreageret dyrelydene – de er der virkeligt får vi at se på en lille tur i området (indhegnet) .

Det skal nok også lige nævnes at vi er 3 overnattende på lodget og en af lydene kender vi – det er dansk og kommer fra nabolejren – en ung studerende Maja er vildt chokeret over at møde danskere, selvom hun har rejst i store dele af Afrika og studerer her. Hun beretter om det område vi skal op i, vilde dyr, næsehorn, elefanter, flodheste, løver om bilen, vandmasser (grundet regnvejret), sand, – at sidde fast masser af gange i deres 4WD, grave, sandslidsker, ingen til at hjælpe, ingen dækning – 6 dage. Med alvor for vi denne; Man forlader ikke sin bil – dyrene ER! farlige. Skræmmende men også spændende.

Vores første forsøg på at køre udenfor farbar vej for at besøge Nwetwe Pan (kæmpe salt sletter/søer) stoppes inden vi når området, da det er oversvømmet. Afrikanerne tilbyder os at følge efter ud i området for at redde andre der sidder fast. Vi takker nej og vender om mod det område Maja fortalt om – Okawanga deltaet, Moremi og Chope nationalpark.

Kig ud over det område med Nwetwe Pan, Kubu Island som vi havde tænkt os at krydse

Lige nu sidder vi i bunden af området (byen Maun), ved en pool, -Har gjort klar, 180 liter diesel, købt dæk pumpe (så vi kan regulere dæktryk), mad og vand til en uge, m.v , så vi er klar til imorgen. Vi se på den anden side (byen Kasane)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *