Okavangadeltaet, Moremi og Chope Nationalpark i Botswana

Vi er de sidste 5 dage nået gennem et kæmpe deltaområde ad veje/spor mellem Maun og Kasane i Botswana. Vi har ikke kørt i så uvejsomt terræn før, men heller ikke kørt i en ordentlig 4wd bil før.

Vejene har været sjove at køre på, og vi har i den grad fået testet hvad en 4 WD kan. Dæktrykket er sænket til 1,5 bar, så bærefladen på dækkene er størst i sandet. Terrænet har været mest fladt, sand, nogengange løst, så man skal køre stærkt for at blæse/skubbe bilen igennem, andre gange dybe vandhuller i vejen og floder, hvor man ikke kan se dybden. Vi har kørt med fuld differentialespær, 4WD og i low gear alle 5 dage – fedt.

Nå men der er jo også dyrene – det er vel det folk kommer efter? Det er lidt mærkeligt at man (jeg) hjemmefra ikke havde den store interesse i at se dyr, men når man oplever at naturområdet er stort, at der er så mange dyr, store, farlige, skræmmende tæt på, og i det antal bliver man imponeret. Om dagen i bilen er det Ok. Elefanterne med blafrende ører og blæs i snablen virker skræmmende få meter fra bilen. Men når det er mørkt er dyrende der jo også og man kan ikke se om de står bag busken meter fra os, så vi går tidligt i seng. Der er besøg af dyr hver nat. Den ene nat var det næsehorn op ad bilen, -en nat med løver , -flere nætter med hyæner og næsten altid elefanter – andre dyr var ikke op ad bilen (altså ikke tættere end 5 meter fra bilen) dem hører vi brøle, gjæffe, pive, hyle osv. i det fjerne. Nat lydene er fantastiske og fra at være skræmte nyder vi dem nu. Vi føler os efterhånden trygge i vores tagtelt. Man går aldrig fra sin bil.

3 meninger om “Okavangadeltaet, Moremi og Chope Nationalpark i Botswana”

 1. Kære i 3 eventyrlystne
  Vi ønsker jer en glædelig jul i Botswana. Vi var der selv i 2007 og det står forsat som den bedste tur i Afrika. Vi boede i Chobe nationalpark og havde en meget dygtig guide, Mogens Trolle, forfatter, biolog mm.
  Vi holder jul i Løkken, hvor vi har lejet en ferielejlighed, som base i det Nordjyske. Vi skal selvfølgelig besøge Ellens familie, men også et par rejsevenner som vi traf på Galapagos. De har i år besteget Kilemanjaro. Vi besøger dem i dag til en lille julefrokost og udveksling af rejseoplevelser.
  Den 17. Januar rejser vi til New Zealand, en 3 ugers rundrejse med Albatros, og vi glæder os meget.
  Mange kærlige julehilsner og godt nytår til jer.

  Ellen og Lars

  1. Kære i 2 berejste 🙂
   Må i få en rigtig dejlig jul i det nordjyske og dejligt med nogle gode rejsevenner til at udveksle rejseoplevelser med og så endda i Danmark. Chobe og Savuti var nogle fantastiske steder og gav os nogle virkelige autentiske dyreoplevelser. Ja, så hele den enestående natur der er i det delta. Vi har lige kørt gennem Ethosia NP og her fik vi prikke over i’et mht. dyr – vi så løverne på helt tæt hold.
   I dag tager vi afsted ud i ødemarken med vand og mad til 4-5 dage og vi regner med 10 lt. drikkevand pr. dag til os tre incl. madlavning, så bilen bliver fyldt op. Det glæder vi os til – så julen den må lige vente et par dage.
   Tak for jeres hilsen og interesse for vores færd og så ses vi lige pludselig.
   Knus fra os alle 3 Lotte

 2. Kære jer tre,
  Tak fordi vi har fået lov til at følge med i jeres helt fantastiske rejse. I får godt nok nogle oplevelser, som vi ikke får, da vi er så magelige, at vi tager arrangerede ture.
  Håber I nu nyder de sidste dage, inden turen igen går retur til DK, arbejde og koldere vejr.
  Snart pakker vi kufferten og tager til varmere himmelstrøg.
  Vi håber at se jer til den kommende familiekomsammen.
  Kh. herfra os.
  Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *